BLOG

Upcoming: Omons bij StartupDelta Summit

17 APR 18

Op donderdag 19 april staat Omons op de StartupDelta Summit in Arnhem. Wil je meer weten over hoe wij bewonersparticipatie in de energietransitie mogelijk maken? Kom dan naar één van onze demo’s.

Demo 1 – 13:00-14:00 uur: Sessie 1

Demo 2 – 15:00-16:00 uur: Sessie 2

Waar vind je ons?
Wij zijn de hele dag te vinden in de Alliander-stand. Hier vinden ook de demo’s plaats.
Zie ook de plattegrond

Registreren
Wil je hier ook bij aanwezig zijn? Registreer je via deze knop Registreren

Omons. Het beste besluit neem je samen!

Koken en stoken op aardgas is in heel Nederland in 2050 definitief verleden tijd. Dat is voor veel mensen nog ver weg, maar er moeten de komende jaren veel keuzes worden gemaakt voor nieuwe duurzame energievoorzieningen. Omdat die keuzes om ons allemaal gaan, is de keuzetool Omons ontwikkeld. Het is een initiatief van Alliander DGO in samenwerking met diverse partners. Voor gemeenten is het een uitdaging om met oplossingen te komen voor alternatieven voor aardgas waar iedereen blij van wordt. Door als gemeente te kiezen voor een gestructureerde aanpak en met elke buurt in gesprek te gaan, kan iedere bewoner en belanghebbende zijn stem laten horen. Omons is de tool die gemeenten bij hun besluitvorming kunnen gebruiken, omdat het inzicht biedt in de effecten van individuele en collectieve keuzes voor nieuwe energie. De nieuwe tool is een platform dat eenvoudig is te gebruiken door alle bewoners in de buurt. Het werkt heel simpel. Je hoeft alleen je eigen woninggegevens in te voeren. Vervolgens kun je aan de slag en zie je direct wat de consequenties van een bepaalde keuze zijn voor je eigen huis en buurt en kan deze ook met je buren vergelijken. Met Omons kunnen gemeenten en bewoners samen beslissen wat de beste oplossing is voor een energieneutrale buurt.


Op de StartupDelta Summit komt het gehele Nederlandse startup ecosysteem samen om verder te bouwen aan een vruchtbare voedingsbodem waar ondernemers kunnen starten, groeien en internationaliseren. Op 19 april is Gelderland het epicentrum van iedereen die bouwt aan de toekomst van Nederland. Een toekomst waarin innovaties succesvol bijdragen aan het oplossen van grote uitdagingen. StartupDelta Summit maakt tastbaar, voelbaar, proefbaar en zichtbaar hoe we bouwen aan de toekomst van Nederland en zorgt op deze dag voor nieuwe verbindingen.