De meest nauwkeurige berekening in 3 stappen

15 MEI 19

DEEL MET JE VRIENDEN OP…

Omons: Veilig, vertrouwd en leuk

In 5 blogs laten we de komende weken zien hoe Omons gebruiksgemak, veiligheid en een leuke ervaring in één platform samenbrengt. Vorige week alles over veilig registreren en inloggen. Deze week kijken we hoe Omons tot de beste berekeningen komt voor jouw woning.

Online calculators en vergelijkers. Je ziet ze overal en ze zijn enorm handig. Bijvoorbeeld om een hypotheekberekening te maken of energieleveranciers te vergelijken. Veel van deze tools kunnen met relatief weinig informatie al een hele goede kosteninschatting maken voor jouw persoonlijke situatie. Dat inzicht helpt jou dan weer bij het maken van een keuze voor een hypotheek of energieleverancier. Omons doet eigenlijk precies hetzelfde als deze tools, én net een beetje meer. Hieronder laten we je zien hoe!

Open data

Checken, aanpassen en aanvullen. Drie simpele handelingen waarmee jij ervoor zorgt dat Omons de meest nauwkeurige berekeningen voor jouw huis kan maken. De meeste informatie is al voor jou ingevuld. Hoe we dat doen? Heel eenvoudig, door slim gebruik te maken van open data. Denk aan bronnen zoals het Kadaster (BAG) of RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland). Op basis van die informatie kan al een goede inschatting worden gemaakt van de energiesituatie in jouw woning. Het is van belang dat je die data checkt en aanpast als dat nodig blijkt. Het kan natuurlijk altijd dat informatie uit open data iets afwijkt van de werkelijke situatie. Checken dus!

“Omons geeft via het dataplatform van BackHoom de bewoner realtime inzicht in gemaakte keuzes met betrekking tot isoleren, opwekken en nieuwe installaties. Hierdoor wordt het voor gebruikers van Omons direct helder wat verschillende keuzes in energie(besparende)maatregelen kosten en opleveren.”
(Randy Sinnema, Product Owner bij BackHoom, datapartner van Omons)

Deze animatie laat zien hoe je zelf data kunt invoeren en aanpassen in Omons

Niet alleen de staat van jouw huis heeft invloed op de berekeningen die Omons maakt, maar ook jouw eigen gedrag. Staat bij jou thuis de thermostaat de hele dag op 24 graden of stook je juist extreem weinig omdat je een dikke trui aantrekt? Allemaal kleine details die invloed hebben op de hoeveelheid energie die jij gebruikt. Dus wil jij dat Omons een zo nauwkeurig mogelijke berekening maakt voor jouw situatie? Doe eerst een check of we met de juiste informatie werken.

Simpel in gebruik

In onze ogen is goede software niet alleen veilig en nauwkeurig. Het moet ook eenvoudig te begrijpen zijn en zeker intuïtief werken. Het mag niet uitmaken of je heel veel of juist weinig voorkennis hebt van energie. Met Omons maken we een complex onderwerp zoals de energietransitie, simpel en helder voor iedereen.

Tip: Hou altijd de jaarafrekening van je energieleverancier erbij als je met Omons aan de slag gaat. Zo reken je altijd met de meest actuele verbruiksgegevens.

In de volgende blog leggen we precies uit hoe je met Omons energiemaatregelen kan verkennen en berekenen en hoe je zo inzicht krijgt in manieren om je woning klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst.