Maak gratis kans op een workshop ‘Digitale participatie’!

5 NOV 19

DEEL MET JE VRIENDEN OP…

Maak nu gratis kans op een workshop
‘Digitale participatie’ voor jouw gemeente!

Wil jouw gemeente bewoners betrekken bij de energietransitie? Ben je benieuwd hoe digitale participatie daaraan een bijdrage kan leveren? Dan hebben wij iets moois voor jullie! Omons biedt nog dit najaar 5 workshops ‘Digitale participatie’ aan, helemaal gratis! In dit artikel lees je hoe jouw gemeente in aanmerking komt.

Wat vragen we van jou?

Maak je interesse kenbaar via info@omons.nl. Verder hoef je alleen een locatie te regelen en één of meerdere buurgemeenten uit te nodigen die ook interesse hebben in digitale participatie.

Wat kun je verwachten?

Wat biedt digitale participatie voor jouw wijkplan, hoe activeer je een wijk en haar bewoners via een digitale omgeving en verder alles over privacy van bewoners en wat je daarvoor moet regelen.

Voor wie?

Voor projectassistenten, projectleiders, programmamanagers en beleidsadviseurs van jouw (buur)gemeente die aan de slag willen met (digitale) participatie. Maar ook voor jouw andere collega’s die zich bezighouden met de wijkaanpak en aardgasvrij wonen én andere beleidsmakers op verschillende niveaus (Provincies, ministeries etc.) die je eventueel wilt uitnodigen.

Kosten?

Gratis!

Welk kennisniveau?

Gemiddeld. Het belangrijkste is dat jouw gemeente actief aan de slag wil met digitale participatie.

Hoe lang?

De workshop zal 2 uur duren.

Locatie?

Jij bepaalt waar de workshop in jouw gemeente wordt georganiseerd.

Agenda (voorbeeld)

15:00 – 15:10 – Introductie

15:10 – 15:20 – Deel 1: Waarom digitale participatie?

15:20 – 15:40 – Deel 2: Digitale participatie als integraal onderdeel van de wijkaanpak.

15:40 – 15:50 – Pauze

15.50 – 16.10 – Deel 3: Hoe activeer je bewoners via een digitale omgeving? ‘Best practices’ uit onze projecten in Leiderdorp, Eindhoven en Culemborg.

16.10 – 16:30 – Deel 4: Privacy: Hoe zorg je ervoor dat bewoners veilig kunnen deelnemen aan het participatieproces.

16:30 – 17:00 – Q&A: We nemen ruim de tijd om vragen vanuit jullie gemeente te behandelen.

17:00 – Eind

Over de sprekers

Jan-Jaap Bakker

Jan-Jaap is Business ontwikkelaar bij Omons en heeft veel kennis van zowel de technische als sociale uitdagingen van de energietransitie. Hij heeft veel ervaring met de integratie van Omons in een buurtproces, onder andere vanuit onze samenwerking met de gemeente Eindhoven.

Joanne de Vink

Joanne is Business manager bij Omons en zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de wijkaanpak. Het afgelopen jaar heeft zij door het hele land gesproken met ministeries, gemeenten, procesbegeleiders en veel bewoners over (digitale) participatie. Tijdens de workshop gaat ze al deze kennis met jullie delen.