Omons: Hoe word jij aardgasvrij?

6 JUN 19

DEEL MET JE VRIENDEN OP…

Omons: Veilig, vertrouwd en leuk

In 5 blogs laten we de komende weken zien hoe Omons gebruiksgemak, veiligheid en een leuke ervaring in één platform samenbrengt. Dit is deel 3. We laten je zien hoe je in Omons eenvoudig kan bekijken welke isolatie- en energiemaatregelen passen bij jou en jouw woning.

Heb je de vorige blog al gelezen? Daar zag je hoe je in drie simpele stappen ervoor zorgt dat Omons de meest nauwkeurige berekeningen maakt voor jouw woning. Nu ben je vast benieuwd hoe je Omons ook écht aan het rekenen zet voor jouw woning? Zodat je kunt zien met welke isolatie- en energie besparende maatregelen jouw woning, tegen welke prijs kan worden verduurzaamd. Daar gaat het uiteindelijk om. Aan de slag dus!

Isolatie, duurzame verwarming en eigen opwek

Isoleren, duurzame verwarmen, zelf energie opwekken. Je wilt je woning misschien nu al energiezuiniger maken maar weet niet precies waar je moet beginnen. Wij denken dat goede informatie de basis is. Omons helpt jou om op basis van betrouwbare informatie en data goed inzicht te krijgen in welke maatregelen voor jouw situatie het beste werken. In Omons zijn de verschillende maatregelen in 5 categorieën verdeeld:

Isolatie

Een belangrijke eerste stap is om je energievraag te beperken. Dit kan door je woning te isoleren. Er zijn in Omons diverse soorten isolatie beschikbaar. Niet elke variant zal voor jouw woning van toepassing zijn. Soms heb je zelf al bepaalde maatregelen getroffen, of is bepaalde isolatie al aangebracht tijdens de bouw van jouw huis.

Verwarming

Je huis verwarmen kan op verschillende manieren. Met een individueel warmtesysteem zoals een warmtepomp of collectief met een warmtenet.

Warm water

Het warme water in jouw huis wordt nu waarschijnlijk nog met aardgas geregeld. Daar zijn alternatieven voor zoals een elektrische boiler.

Eigen opwek

Bijvoorbeeld zonnepanelen. Hiermee bespaar je niet direct op je aardgasverbruik maar je wekt wel met behulp van de zon duurzaam je elektriciteit op. Die je weer kan gebruiken om je warmtepomp van stroom te voorzien.

Koken

Veel mensen zweren bij koken op aardgas. Er zijn echter prima alternatieven, die zelfs in restaurants hun intrede beginnen te maken zoals inductie.

“Er zijn veel mogelijkheden als je een woning wilt verduurzamen . Hierin is het belangrijk om te beseffen dat dit op meerdere manieren zowel collectief als individueel kan. Omons helpt je om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de verschillende routes om jouw woning op termijn aardgasvrij te maken."

Ivo Smits — Consultant Warmte Koude Procestechniek bij Qirion, partner van Omons)

Bekijken, combineren en kiezen

Alle maatregelen kun je stuk voor stuk eenvoudig bekijken, combineren, kiezen en voor jouw woning laten doorrekenen. Wat je ook doet, je ziet altijd direct welke kosten je bespaart op jaarbasis, welke investering er nodig is en hoeveel energie je bespaart. Zo krijg je snel een goed beeld van wat er nodig is om op termijn jouw woning aardgasvrij te maken.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Omons: Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief