Het beste besluit
neem je samen!

Het online platform om samen met de buurt over te stappen op nieuwe energie.

Omons in jouw buurt?

Samen overgaan op nieuwe energie biedt talloze voordelen. De besluitvorming kan door de vele belangen echter complex zijn. Omons helpt bewoners, huiseigenaren én gemeenten door keuzes voor een nieuwe energievoorziening simpel en helder te maken.


Samen over op nieuwe energie!

De keuze is gemaakt: We gaan samen over op nieuwe energie! Uiterlijk in 2050 zal koken en stoken op aardgas in heel Nederland verleden tijd zijn. Er is een grote kans dat jouw gemeente al ruim voor die tijd besluit om het gas uit te faseren. De keuzes voor een schone energievoorziening zal grote impact hebben op jouw eigen woning en jouw buurt. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat jij jouw huis beter moet gaan isoleren om een warmtepomp te kunnen installeren, of wellicht biedt een warmtenet in jouw buurt meer collectief voordeel. Maar hoe maak je keuzes waar iedereen blij van wordt? Daarvoor biedt Omons dé oplossing.

Waarom nieuwe energie?

Duurzaam wonen
Nieuwe energievoorzieningen in je huis zorgen voor vooruitgang. Je huis wordt er comfortabeler en mooier door en dat zal tot waardestijging leiden. Omons toont je de innovaties die in jouw huis mogelijk zijn. Als je wilt, helpt Omons je ook om actie te nemen. Door je in verbinding te brengen met partijen die jouw wensen kunnen uitvoeren. De keuze is aan jou.
Win-win
Wat we voor onszelf kiezen, staat niet los van de keuzes van de mensen om ons heen. De slimste en voordeligste oplossingen creëer je met de buurt. Zo zorg je voor een minder vervuild én een beter sociaal klimaat. Als je samen verandert, gaat de vooruitgang sneller.
Simpele helderheid
Omons geeft helder inzicht in de keuzes die je kan maken over de energievoorziening van jouw huis. Het laat zien wat de opties en de consequenties zijn. De complexe uitdaging wordt heel begrijpelijk gemaakt. Doordat Omons je op een slimme, makkelijke manier door jouw keuzeproces leidt en je overzichtelijk van alle informatie voorziet.

Eenvoudig en helder

Is er in jouw buurt door de gemeente een buurtaanpak gestart, dan is het gebruik van Omons een fluitje van een cent.

Omons gebruiken

Het platform is een toegankelijke en eenvoudig te gebruiken app die voor alle bewoners in de buurt beschikbaar wordt gemaakt. Je hoeft alleen je woninggegevens in te voeren en je kunt vervolgens direct aan de slag. Kijk welke maatregelen bij jou passen en vergelijk dit met je buren. Elke keuze wordt direct doorgerekend en de effecten voor jouzelf en de hele buurt zijn direct zichtbaar. Simpel en helder!

De keuzes voor duurzame energie die jij en jouw buren in Omons hebben gemaakt, zorgen voor oplossingen waar iedereen blij mee is. Dit biedt de gemeente een concreet uitgangspunt om plannen voor de realisatie te maken. Zo ontstaat voor alle partijen een win-winsituatie en wordt wonen in jouw buurt nog fijner!

Wil je meer weten over Omons?

Omons is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander. Wij zien het als onze missie om iedereen een stem te geven in het maken van weloverwogen keuzes in de transitie naar individuele en collectieve duurzame energievoorzieningen.

IK WIL OMONS

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden van ons verhaal en wil je direct weten wat Omons voor jouw huis en buurt kan betekenen?