Het beste besluit
neem je samen!

Omons. Het online platform om samen met bewoners in jouw gemeente over te stappen op nieuwe energie.

De weg naar een
duurzame gemeente

Samen overgaan op nieuwe energie biedt talloze voordelen. De besluitvorming kan door de vele belangen echter complex zijn. Omons helpt bewoners, huiseigenaren én gemeenten door iedereen een stem te geven en samen tot inzichten te komen. We maken de keuze voor nieuwe energie simpel en helder. Zo komen we samen tot de beste beslissing.
NEEM CONTACT MET MIJ OP

Samen over op nieuwe energie!

De keuze is gemaakt: We gaan samen over op nieuwe energie! Uiterlijk in 2050 zal koken en stoken op aardgas in heel Nederland verleden tijd zijn. Elke gemeente staat voor de uitdaging om de overgang naar nieuwe duurzame energievoorzieningen voor haar buurten en bewoners mogelijk te maken. Maar hoe richt je dit besluitvormingsproces in? En hoe kies je vervolgens voor oplossingen waar iedereen blij van wordt? Omons helpt hierbij!

Omons is het online platform dat gemeenten helpt om de energietransitie lokaal te faciliteren. Wanneer gemeenten, bewoners en andere lokale belanghebbenden via een buurtaanpak met elkaar in gesprek zijn, biedt Omons de mogelijkheid om samen tot oplossingen te komen voor een duurzame energievoorziening. Door inzicht te bieden in de effecten van individuele en collectieve keuzes.

Waarom nieuwe energie

Fijner leefklimaat
Nieuwe energievoorzieningen in je gemeente betekent vooruitgang. Het is een directe investering in een energieneutrale gemeente. Huizen worden energiezuiniger, comfortabeler en mooier en dat leidt tot een waardestijging. Omons biedt inzicht in maatregelen per huis en buurt en laat de effecten zien van keuzes voor een duurzame gemeente. Omons kan bewoners ook helpen om actie te ondernemen. Door hen in verbinding te brengen met partijen die eventuele aanpassingen kunnen uitvoeren.
Win-win
De slimste en voordeligste oplossingen worden samen met bewoners gecreëerd. Door met elkaar in gesprek te gaan en oplossingsrichtingen te verkennen, kom je tot nieuwe inzichten, gedragen besluiten én de meest optimale oplossing voor jouw gemeente. Zo zorg je samen voor een schoner én een beter sociaal klimaat. Als je samen verandert, gaat de vooruitgang sneller.
Simpele helderheid
Omons geeft helder inzicht in de keuzes voor de energievoorziening van buurten en huizen. Het laat zien wat de opties en de consequenties zijn. De complexe uitdaging wordt heel begrijpelijk gemaakt. Doordat Omons bewoners op een slimme, makkelijke manier door het keuzeproces leidt en hen overzichtelijk van alle informatie voorziet.

Hét online platform om samen over te stappen op
nieuwe energie.

Omons is een techniek-onafhankelijk platform dat gemeenten in staat stelt om bewoners in elke buurt via een georganiseerde buurtaanpak te betrekken bij besluitvorming over een nieuwe energievoorziening. Door inzicht te bieden in de consequenties van individuele en collectieve energiekeuzes is het resultaat een gedragen oplossing voor zowel de gemeente als haar bewoners.
MELD JE AAN VOOR EEN DEMO

Samen kiezen voor
nieuwe energie

Samen beslissen over nieuwe energievoorzieningen klinkt logisch.
Maar hoe organiseer je dit in een buurt?

Omons gebruiken

Bewoners uit elke buurt betrekken bij de besluitvorming over duurzame energievoorzieningen? Een georganiseerde buurtaanpak kan de oplossing zijn. Omons is een zeer toegankelijk platform en eenvoudig te gebruiken voor alle bewoners in een buurt. Bewoners hoeven alleen hun woninggegevens in te voeren. Daarna kunnen ze direct aan de slag met het maken van keuzes voor energievoorzieningen. Gebruikers zien direct hoe keuzes effect hebben op hun eigen huis en buurt.

De inzet van Omons in een georganiseerde buurtaanpak biedt een concreet uitgangspunt om plannen voor realisatie te maken. Bewoners zijn bovendien direct op de hoogte van de effecten die hun keuzes hebben. Dit zorgt voor draagvlak en versnelt de besluitvorming voor een nieuwe energievoorziening.

Wie zijn wij?

Omons is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander. Wij zien het als onze missie om iedereen een stem te geven in het maken van weloverwogen keuzes in de transitie naar individuele en collectieve duurzame energievoorzieningen.

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Meer weten?

Heb je vragen over Omons of wil je meer weten over slim overstappen op nieuwe duurzame energievormen in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op!