Voor bewoners

Het online platform om samen met de buurt over te stappen op nieuwe energie.

Is jouw buurt al actief?

Hier vind je alle informatie over Omons in jouw buurt.

Eindhoven
Generalenbuurt

Ben je bewoner van de Generalenbuurt? Op deze pagina vind je alle informatie over registreren, inloggen én aan de slag gaan met Omons.

Eindhoven
Sintenbuurt

Ben je bewoner van de Sintenbuurt? Op deze pagina vind je alle informatie over registreren, inloggen én aan de slag gaan met Omons.

Culemborg
Warmtekeuze Voorkoop

Ben je bewoner van Voorkoop? Op deze pagina vind je alles over registreren, inloggen én andere praktische informatie over Omons in jouw buurt.

Leiderdorp
Oranjewijk & Doeskwartier West

Ben je bewoner van Oranjewijk? Op deze pagina vind je alle informatie over registreren, inloggen én aan de slag gaan met Omons.

Jouw stem telt

De energietransitie gaat over jou. Wij vinden het belangrijk dat jij inspraak hebt op keuzes die jouw gemeente maakt voor duurzame energie. Met het platform van Omons kan dat! Ga actief met je buren in gesprek via de 'Omons Community', experimenteer met duurzame maatregelen in 'Mijn woning' en spot kansen voor een collectieve inkoop in 'Mijn buurt'. Zo krijg jij de kans om invloed te hebben op keuzes van de gemeente.

Omons Community

Help elkaar slimme keuzes te maken voor duurzame energie. Ga via de 'Community' in gesprek met jouw buren, deel gebruikerservaringen, stel vragen en vind verder alle informatie die je nodig hebt om met Omons aan de slag te gaan.

Mijn woning

Breng de energiesituatie van jouw woning volledig in kaart op basis van eigen data aangevuld met open data . Experimenteer met isolatie- en energiemaatregelen en zie direct wat deze financieel en qua energiebesparing voor jou en jouw woning betekenen.

Mijn buurt

Vergelijk jouw keuzes voor duurzame energie met die van jouw buren. In de overzichtskaart zie je in één oogopslag welke maatregelen populair zijn in jouw buurt. Handig als jij én je gemeente werk willen maken van een collectieve inkoop.

Wil je zien hoe Omons werkt?

Bekijk hoe je met Omons in slechts enkele stappen inzicht krijgt in oplossingen om energie te besparen en aardgasvrij te worden.

Maakt jouw gemeente al werk van participatie?

Omons is druk bezig om met alle gemeenten van Nederland in gesprek te gaan zodat iedere bewoner de kans krijgt om mee te denken over de toekomstige energievoorziening. Je kunt ons hier erg bij helpen door jouw gemeente meer informatie over Omons te sturen. Ook kan je ons altijd mailen om te vragen of we al in gesprek zijn met jouw gemeente.

Wil je meer weten over Omons?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of één van onze demo’s.